Başlangıç
Yapım Aşaması
İlk olarak yapılacak olan Fırınımızın kaç ekmeklik
olmasına karar vermektir 120 cm iç çapındaki fırın
1.5 kiloluk 14-15 ekmek alır. Bunun için 95 cm yük-
sekliğinde 140x140 cm bir taban örmemiz gerekir.Biz
burada eski kullanılmış kaldırım taşlarından yararlan dık.Ön kısmına 140x65 x3 cm lik mermer bir tabla koy- duk. Ardından 25x130 cm ölçüsünde 2 mmlik bir saçı yarım daire şeklinde bükerek etrafına balkon tuğlası- da denilen delikli pres tuğla ile örülür. Fırın tabanının içi hafriyatla doldurulup düz bir beton atılır üzerine 5 cm kalınlığında YTONG döşenir.O nun üzerine kırık cam ve iri zeytin tuzu karıştırılarak 3 cm kalınlığında döşenir, Kuru kum ve çimento karıştırılarakyapılan harç ıslatılma dan cam tuz karışımının üzerine dökülüp ezdirilip mastarla düz bir zemin haline getirilir.
olmasına karar vermektir 120 cm iç çapındaki fırın
1.5 kiloluk 14-15 ekmek alır. Bunun için 95 cm yük-
sekliğinde 140x140 cm bir taban örmemiz gerekir.Biz
burada eski kullanılmış kaldırım taşlarından yararlan dık.Ön kısmına 140x65 x3 cm lik mermer bir tabla koy- duk. Ardından 25x130 cm ölçüsünde 2 mmlik bir saçı yarım daire şeklinde bükerek etrafına balkon tuğlası- da denilen delikli pres tuğla ile örülür. Fırın tabanının içi hafriyatla doldurulup düz bir beton atılır üzerine 5 cm kalınlığında YTONG döşenir.O nun üzerine kırık cam ve iri zeytin tuzu karıştırılarak 3 cm kalınlığında döşenir, Kuru kum ve çimento karıştırılarakyapılan harç ıslatılma dan cam tuz karışımının üzerine dökülüp ezdirilip mastarla düz bir zemin haline getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder